Hafkamp opleidingen

Begin nu met online recruitment!

Geplaatst op

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker dat bedrijven online recruitment gebruiken om nieuwe werknemers te verwerven en wij adviseren het ook sterk om dit te doen. Maar wat is online recruitment nou eigenlijk? Waarom is het zo belangrijk? En waarom is het de laatste tijd zo populair? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel!

Wat is online recruitment?

Online recruitment is het gebruiken van websites, advertenties en sociale media om geschikte werknemers voor je bedrijf te vinden en ze op deze manier in dienst nemen. Het internet heeft het dus een stuk gemakkelijker gemaakt om potentiële collega’s te vinden. Daarbij kunnen we tegenwoordig zelfs online sollicitatiegesprekken voeren en het papierwerk voor werknemers afhandelen. Al met al is online recruitment superhandig!

Wat zijn voorbeelden van online recruitment?

Misschien vind je het nog steeds lastig om te begrijpen wat online recruitment nu concreet inhoudt. Daarom hebben we wat voorbeelden voor je bij elkaar geraapt. Online recruitment is bijvoorbeeld te vinden op sites als LinkedIn, Twitter en Facebook. Bedrijven gebruiken deze platformen om nieuwe vacatures op te delen en posities binnen het bedrijf te adverteren. Het handige aan deze sociale media is dat je als werknemer de werkgever ook direct een privé bericht te sturen om te laten weten dat jij geïnteresseerd bent in de positie.

Waarom is online recruitment voordelig?

Online recruitment is tegenwoordig niet meer te missen in bedrijfsvoering. Voor bedrijven is het namelijk een van de grootste aandrijf factoren om het bedrijf te laten groeien. Een onderneming kan immers niet groeien zonder een sterk team van medewerkers. Daarbij is het voor een onderneming van belang om mee te blijven gaan met de tijd, anders haalt concurrentie je gemakkelijk in. Bovendien is het voordelig voor potentiële werknemers. Het is tegenwoordig door het internet veel gemakkelijker om een vacature te vinden die aansluit bij jouw passies. Ook kun je nu gemakkelijker een baan vinden wanneer je er een nodig hebt. Je kunt op bepaalde vacaturesites zelfs de vacatures filteren! Zo kun je aangeven in welke omgeving je wilt werken, in welke bedrijfstak, hoeveel uren je wilt maken per week en hoeveel je betaald wilt krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden