Hafkamp opleidingen

De beste tips om gemotiveerd te blijven op werk

Geplaatst op

We kennen het allemaal wel, motivatieproblemen op werk. Het wordt iedereen aangeraden om te doen wat je leuk vindt. Maar zelfs voor iedereen die beschikt over zijn of haar droombaan, komen er wel eens werkzaamheden bij kijken die minder leuk zijn. Hoe blijf je in dit soort situaties dan gemotiveerd? Het kan ook extra stress opleveren wanneer je niet het gevoel kan opbrengen om de taken gedaan te krijgen. Met onze tips helpen we je focussen om gemotiveerd te blijven.

Denk aan de impact van jouw werk

Wanneer je aan de slag bent dan zul je soms afvragen waarom je eigenlijk je werk doet. De meest saaie taken kunnen slopend zijn. Het is dan lastig om gemotiveerd te blijven. Het is dan goed om na te gaan waar je het allemaal voor doet. Denk juist aan de mensen waarmee je samenwerkt. En wat de invloed van jouw werk op die van andere is. Zo zorgt een conciërge dat het een personeel gebruik kan maken van schoon en hygiënisch sanitair en de eetruimtes en dat klusjes in orde worden gemaakt. Zo blijft iedereen maximaal presteren om het leven van de klanten van het bedrijf te verbeteren. 

Onderverdeel de taken

Sta je voor grote uitdagingen? Omdat je dit beschouwt als grote uitdagingen kijk je echt tegen iets op. Onderverdeel de grote uitdagingen juist in kleinere uitdagingen. Wat moet er stap voor stap gebeuren? En ben jij diegene die alles moet oppakken? Door dit in kaart te brengen kun je systematisch aan de slag en uitdaging voor uitdaging aangaan en behalen.

Weet ik wat ik wil?

Weet jij wat je wil? Voor veel werknemers is een ontbrekend einddoel de oorzaak van een gebrek aan motivatie. Zo wil iedereen graag perspectief hebben of wil je juist weten waar je aan toe bent. Schakel daarom de loopbaanbegeleiding in van HR-adviesbureau Dijk & Van Emmerik. Ze helpen je met het beantwoorden van de vragen: 

  • Wat wil ik in het leven?
  • Waar ben ik goed in en hoe implementeer ik dit in mijn werk?
  • Zou ander werk beter bij mij passen?
  • Haal ik het maximale uit mijzelf?
  • Mag ik tevreden zijn met mijn werkpositie?

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden