Hafkamp opleidingen

De voordelen van een troffelvloer

Geplaatst op

Een troffelvloer heeft veel voordelen. De vloer kan in bijna elke ruimte worden aangelegd en vergt niet veel onderhoud. Toch is deze vloer niet door iedereen geliefd. Dit is vooral omwille van zijn uiterlijk. In dit artikel noemen we de voordelen die de troffelvloer heeft.

Stevig

Allereerst is de troffelvloer een erg stevige vloer. Hij is dus goed bestand tegen belasting en laat geen tekenen van slijtage zien. In tegenstelling tot de PU gietvloer, die zachter is, is de troffelvloer vele krasbestendiger. Niet alleen zijn ze heel erg stevig, maar ook zijn troffelvloeren bestand tegen een groot aantal soorten chemicaliën en bijtende stoffen.

Waterdicht

De troffelvloer is een waterdichte vloer. Het is dus mogelijk om deze vloer te laten leggen in heel je gebouw. Je hoeft dus geen rekening te houden met welke ruimte vochtig is en welke niet.

Vloerverwarming

Hoewel de troffelvloer een heel stevige vloer is, is hij toch goed combineerbaar met vloerverwarming. Dit is een extra pluspunt aangezien er steeds meer en meer voor vloerverwarming wordt gekozen in woningen en kantoren.

Slipvast

De vloer komt glad over, maar toch kun je er zeker van zijn dat je niet gaat slippen. Ook niet in natte ruimtes zoals badkamers en toiletten.

Onderhoudsvriendelijk

De troffelvloer heeft geen naden, scheuren of groeven. Dit betekent dat er zich nergens vuil kan ophopen en alles direct gepoetst is door maar één keer over de vloer te gaan. Dit maakt de vloer heel hygiënisch. Perfect voor thuis alsook voor in ziekenhuizen of andere bedrijven waarbij hygiëne een belangrijke rol speelt.

Het kan niet allemaal positief zijn. Zo kent de troffelvloer ook enkele nadelen. Het duurt namelijk lang om de vloer te plaatsen. Ongeveer zo’n vijf dagen. Daarbij heeft de vloer een industriële uitstraling. Als je hiervoor bent, is dat natuurlijk een voordeel. Best laat je je troffelvloer plaatsen door een ervaren vakman. Op die manier vermijd je schade in de toekomst.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden