Hafkamp opleidingen

De voordelen van een werkmaatschappij oprichten

Geplaatst op

Als ondernemer kun je heel veel voordeel hebben bij het oprichten van een werkmaatschappij. In deze tekst gaan we jou er meer over vertellen dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die willen bieden. Een werkmaatschappij oprichten is een goede manier om allerlei voordelen als ondernemer te kunnen genieten. We nemen het met je door in deze blog. Ontdek hoe het precies zit! Wil je nog meer informatie over allerlei interessante zaken die te maken hebben met bepaalde zakelijke aangelegenheden of opleidingen dan is het goed om andere blogs op onze site ook te lezen.

De voordelen van een werkmaatschappij 

En werkmaatschappij bestaat onder de vlag van een holding. Je zou kunnen zeggen dat de holding de moederbv is en dat de werkmaatschappij de dochterbv is. Met de tweede neem je allerlei bedrijfsrisico’s en met de eerste neem je die risico’s niet. In de moederbv zitten allerlei waardevolle zaken als panden en bedrijfswagens, de pensioenopbouw kun je ook in de holding laten plaatsvinden. De twee zijn op een bepaalde manier van elkaar gescheiden waardoor waardevolle zaken die in de holding zitten nooit aanspreekbaar kunnen zijn door schuldeisers, bijvoorbeeld in het geval dat je dochterbv omvalt. Dit is dus een bijzonder groot voordeel. 

Het voordeel van een bv oprichten 

Nu is het zo dat je ook gewoon een bv kunt oprichten zonder de holdingstructuur en dit biedt jou dan ook allerlei voordelen op belastinggebied. Dit komt omdat met een bv jij belasting betaalt over de winst en niet over het inkomen van je bvb. De dit is natuurlijk een aanzienlijke reductie. 

Daarbij is het zo, dat het gemakkelijker is met een bv, in vergelijking met een eenmanszaak, om extern kapitaal aan te trekken. Dit komt omdat met een bv het mogelijk is aandelen uit te geven. 

Wanneer je een duidelijke scheiding wilt aanbrengen tussen het bestuur en het dagelijks bestuur, dan is dit veel gemakkelijker met een bv te organiseren. 

Wanneer je een eenmanszaak hebt, dan vallen het privévermogen en het zakelijke vermogen van de eigenaar van de zaak samen. Dit is dus een van de nadelen die een eenmanszaak met zich meebrengt. Meer weten over een holding, werkmaatschappij of bv in het algemeen? Neem een kijkje op standaardbv.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden