Hafkamp opleidingen

Een BV oprichten, of toch kiezen voor een andere ondernemingsvorm?

Geplaatst op

Ondernemen, steeds meer mensen kiezen hiervoor en wij begrijpen wel waarom dit het geval is. Ondernemen is nou eenmaal een prachtig vak, tevens kan je hier veel geld mee verdienen. Tenminste, wanneer je dit goed doet. Neem risico’s, maar wel op verantwoorde wijze. Tevens zal je je onderneming met duidelijke stappen op moeten bouwen. Dit begint natuurlijk met het kiezen van de juiste ondernemingsvorm. Wil je een BV oprichten? Of kies je toch liever voor een andere ondernemingsvorm? Mocht jij net beginnen en vraag jij je af voor welke ondernemingsvorm je het beste kunt kiezen, dan raden we het je aan om onderstaande informatie te lezen. We gaan je hier meer vertellen over een BV oprichten, maar ook over de eenmanszaak en de VOF.

Waar kan ik als startende ondernemer het beste voor kiezen?

Begin je net met ondernemen, dan raden we het je aan om je goed te verdiepen in de verschillende ondernemingsvormen. De meeste ondernemers die in hun eentje een bedrijf oprichten kiezen voor een eenmanszaak. Het grote voordeel aan de eenmanszaak is dat je gebruik kunt maken van verschillende belastingvoordelen. Ga jij samen met iemand anders een bedrijf oprichten, dan raden we het je aan om voor de VOF te kiezen. Dit is eigenlijk hetzelfde, alleen kan deze door meerdere personen opgericht worden. Verder zou je ook nog voor een stichting kunnen kiezen, dit wordt meestal gedaan wanneer het gaat om een goed doel of bijvoorbeeld een voetbalclub waar oog is voor de maatschappij en niet voor het maken van winst. 

Een BV oprichten

Naast de bovenstaande vormen zou je ook nog voor een maatschap kunnen kiezen, dit doen veel tandartsen bijvoorbeeld. Wil jij een BV oprichten, dan is het grote voordeel dat je niet persoonlijk aansprakelijk bent. Mocht jij failliet gaan en is er geen sprake van onbehoorlijk bestuur, dan hoef je niet bang te zijn dat je privé bezittingen kwijt zult raken. Voor veel ondernemers is het echter niet interessant om een BV op te richten omdat je dan ook meteen al een bepaald loon moet opnemen dat veel ondernemers in het begin nog helemaal niet verdienen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden