Hafkamp opleidingen

En dan ineens weet je het zeker, je gaat honen

Geplaatst op

Het is, en dat zou iedereen eigenlijk al lang moeten weten, belangrijk om een goede opleiding te volgen. Hoewel kinderen denken dat dit gezegd wordt om te pesten, is niets minder waar. Een goede opleiding staat voor een gemakkelijker leven. Wat is bovendien leuker dan precies dat te doen wat je ook echt leuk vindt? Met gerichte opleidingen vergroot je de kans op een leuke baan en online vind je erg veel blogs die je kunnen helpen. Die je kunnen ondersteunen bij het vinden van een passende opleiding. Maak er gebruik van. Ze zijn er voor.

Honen wordt vaak ook wel wegslijpen genoemd en is een tamelijke onbekende manier van slijpen

Je geniet een opleiding en gaat aan de slag. Maar dan ineens weet je het op zomaar een dag zeker, je gaat honen. Honen? Ga je mensen belachelijk maken? Ga jij mensen weghonen? Welnee, dat is een heel andere betekenis van het werkwoord honen. Het zegt wel veel over het feit dat honen in de zin van trek slijpen een nogal onbekende activiteit is. Maar ook die activiteiten kunnen zeer geschikt voor jou zijn en na het volgen van een gerichte opleiding kun jij je wellicht al snel bezighouden met honen. En wat dit dan precies is, leggen we hier uit. 

Honen is een zeer nauwkeurige manier van werken

Honen is hetzelfde als trek slijpen. Het is een bekende verspaningstechniek ook vooral, een manier van slijpen waarmee zeer nauwkeurig met een voor het honen geschikt slijpapparaat een dun deeltje van de binnenomtrek van een opening in de vorm van een cilinder zal worden weggenomen. Honen staat bekend als een meer precieze manier van werken afgezet tegen bijvoorbeeld de techniek waarbij een ruimer toegepast wordt. In de praktijk van honen worden hoonsteentjes ofwel hydraulisch ofwel mechanisch tegen de wand van het gat gedrukt. Is de klus geklaard, dan wordt de druk weggenomen en wordt het gereedschap weer teruggenomen. Kijken we naar de voor honen belangrijke hoonstenen, dan zijn die in de meeste gevallen geproduceerd van  diamant, kubisch boornitride of keramisch gebonden materialen.

Niemand die jou om jouw beslissing weg zal honen

Honen in deze vorm is dus iets heel anders dan weghonen of de hoon van een groep mensen ten deel vallen. Sterker nog; ga je honen, dan valt je juist lof ten deel en zal van hoon nooit sprake zijn. Niemand die je zal weghonen als jij na het volgen van een gedegen opleiding kiest voor een loopbaan als honer. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden