Hafkamp opleidingen

Galvaniseren is een goede zet

Geplaatst op

We nemen in deze blog met je door waarom het slim is om metaal te galvaniseren. Lees snel verder en kom erachter waarom je het als optie niet mag missen. Bij https://verzinkshop.nl/ zie de verschillende mogelijkheden. 

Galvaniseren is beschermen

Een gegalvaniseerde coating is een van de meest duurzame vormen van corrosiebescherming op de markt. Een gemiddelde laagdikte van 85 micron, even dik als een vel A4-papier, kan een staalconstructie voor meer dan 100 jaar beschermen.

Een van de inherente voordelen van thermisch verzinken is dat wanneer schoon staal met een dikte van meer dan 6 mm wordt ondergedompeld in gesmolten zink, het een minimale gemiddelde coating van 85 micron zal ontwikkelen. Deze laagdikte voldoet aan de normen die tegenwoordig in veel toepassingen in de wereld gebruikt worden. 

Gegalvaniseerd staal is duurzaam

De duurzaamheid op lange termijn die door het verzinken wordt geboden, wordt bereikt tegen een relatief lage milieubelasting in termen van energie en andere wereldwijd relevante invloeden. Verschillende studies hebben de hoge economische en milieukosten aangetoond die gepaard gaan met het herhaaldelijk schilderen van staalconstructies voor onderhoud. Deze lasten kunnen aanzienlijk worden verminderd door een initiële investering in bescherming op lange termijn. Gebrek aan aandacht voor optimale corrosiebescherming kan een schadelijke economische erfenis van herhaalde onderhoudskosten achterlaten.

Bij sociale woningbouwprojecten zullen de toekomstige onderhoudskosten door de plaatselijke autoriteiten worden gedragen. Bij openbare infrastructuurprojecten leidt het gebruik van gegalvaniseerd staal tot lagere onderhoudsbudgetten, waardoor overheidsmiddelen vrijkomen voor andere doeleinden.

Galvaniseren is kosteneffectief

De werkelijke kosten van het beschermen van staal tegen corrosie moet rekening houden met twee belangrijke elementen, de initiële kosten van de bescherming en de levensduurkosten. Thermisch verzinken wordt vaak gezien als duurder dan het is. Daar zijn twee redenen voor: Ten eerste wordt automatisch aangenomen dat een dergelijke hoogwaardige coating duur is. Ten tweede zijn de initiële kosten van galvaniseren ten opzichte van verven de laatste jaren aanzienlijk veranderd. De verfkosten zijn gestaag gestegen terwijl de galvanisatiekosten stabiel zijn gebleven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden