Hafkamp opleidingen

Letselschade claim gemakkelijk innen met juridische hulp

Geplaatst op

Door een letselschade advocaat of een letselschadebureau is het gemakkelijker om je letselschade claim te innen. De voordelen van het in de arm nemen van deze experts zijn eigenlijk te talrijk om op te noemen. Toch gaan wij in deze blog een poging wagen. Lees snel verder in deze tekst om erachter te komen hoe het in elkaar zit. Wanneer je overigens nog meer wilt lezen als je deze tekst uit hebt, dat kan! Want we hebben heel veel leuke blogs op onze site gezet waarmee je je voordeel kunt doen. 

Letselschade: wat is dat?

Wanneer je te maken krijgt met letselschade, dan gaat het erom dat je een ongeluk heb gehad dat iemand veroorzaakt heeft, of iemand is nalatig geweest bepaalde veiligheidsvoorschriften in acht te nemen, die laatste kan je werkgever zijn. Door het ongeluk heb je schade aan lijf en leden, materiële en immateriële schade, inkomstenderving of beschadigingen aan je auto of ander vervoersmiddel. Het gaat erom dat deze schade niet door toedoen van jouw schuld tot stand gekomen is en je daarom een schadeclaim kan indienen bij de tegenpartij die het veroorzaakt heeft.

Juridische hulp bij letselschade 

Er zijn twee opties voor juridische hulp bij letselschade: de eerste is een letselschadebureau. Dit bureau kan jou bijstaan in een proces dat niet voor de rechter plaatsvindt. Dit noemen wij ook wel het buitengerechtelijk proces. Wanneer het een gerechtelijk proces betreft, dan is het nodig om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Alleen een advocaat mag processtukken aanbieden aan de rechtbank. Je hebt hem of haar dus nodig als actor in een gerechtelijk proces. 

Biedt een gedegen dossier aan

Het is ten alle tijden heel erg belangrijk een gedegen dossier aan te bieden aan de specifieke juridische expert die jouw belangen behartigt. Op deze manier is het veel gemakkelijker om de zaak voor te bereiden en de letselschade klein op tafel te leggen met een goede argumentatie die overtuigend is. Bij een letselschadebureau is het zelf zo, dat ze gratis voor je kunnen werken wanneer ze voor zichzelf duidelijk hebben dat jouw zaak echt een winnaar is. Ze worden namelijk betaald uit de juridische kosten die in de schadeclaim verwerkt zijn. We noemen deze constructie ook wel no cure, no pay. Dus als jij de schadevergoeding niet toegewezen krijgt, dan betaal je niets, maar dan verdient het bureau dus niets. 

En letselschade advocaat mag niet werken met deze constructie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden