Hafkamp opleidingen

Plexiglas: ‘een heerlijk materiaal om mee te werken’

Geplaatst op

Om de zoveel jaar vinden we weer nieuwe materialen uit om mee te kunnen werken. Dat maakt dat sommige projecten veel beter en sneller uitgevoerd kunnen worden. Neem bijvoorbeeld het materiaal plexiglas. Dit is een nu echt zo’n modern materiaal waar je echt veel beter je klus kunt klaren. We nemen dit en meer even concreet met je door in deze tekst. Daarmee willen we je graag inspireren om ook te gaan voor plexiglas, in sommige gevallen kan plexiglas kopen echt een ideale zet zijn. Lees er meer over!

De voordelen van plexiglas verklaard

Het is een manier om de glaspartijen in je school, kantoor of bedrijfspand te versterken. Wist je dat plexiglas zo’n 30 keer sterker is dan normaal glas. Dat maakt het een goed alternatief voor veel zwaarder en dus minder sterk normaal glas. Waar kun je plexiglas allemaal voor gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan de wanden in een cabine die in je school dienst doet als stilte werkplek. Natuurlijk is het ook mogelijk om de ramen van je school of bedrijfspand (zo naast de voor- of achterdeur uit te rusten met plexiglas. Je kunt het originele glas vervangen of een extra plexiglas plaat ervoor zetten. Op deze manier verhoog je de veiligheid, laat inbrekers er dan nog maar eens doorheen komen!

Plexiglas en design: een goede combinatie

Als je aan plexiglas denkt, dan is het niet zo dat het een heel sexy imago heeft. Maar wie zit daar ook eigenlijk op te wachten wanneer je gewoon een regulier raam wilt maken? Precies. Ondanks het imago (dat niet per se heel slecht is) is het wel een materiaal dat goed gecombineerd kan worden met diverse designontwerpen. Een van de redenen dat mensen graag gebruik maken van plexiglas, is het feit dat het meer licht doorlaat in vergelijking met regulier modern glas. Ook het zojuist genoemde lichtere gewicht van plexiglas is een reden om te kiezen voor dit materiaal. 

Wanneer een kamer lichter oogt, dan is het zo dat deze in vele gevallen ook groter oogt. Veel mensen met een relatief kleine woonkamer gaan voor een licht design, waarbij de wanden en de meubels, et cetera, vaak lichte tinten hebben. Dit weerkaatst het licht en dat zorgt dus voor een optisch grotere kamer. Dus een goede manier om de woonsfeer te verbeteren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden