Hafkamp opleidingen

Projectinrichting voor je bedrijf: echt de moeite waard!

Geplaatst op

We nemen in deze blog met je door wat projectinrichting qua design inhoudt en hoe je er als bedrijf van kan profiteren. 

Wat is projectinrichting? 

Wanneer we kijken naar het idee van projectinrichting, dan valt het op dat het gaat om een volledige make-over van een kantoorruimte. De meeste werkgevers willen graag een modern kantoor. Lichte en open ruimtes zijn terugkerende elementen in dat soort designs. We nemen hieronder een aantal ideeën met je door. 

Hoge, zichtbare en dubbelhoge plafonds

Open plattegronden – die volgens voorstanders innovatie en samenwerking stimuleren en werknemers een gevoel van transparantie geven en alle voordelen van meer open lucht en natuurlijk licht – zijn al geruime tijd een rage.  

Maar heb je de laatste tijd wel eens omhoog gekeken? Hoge, zichtbare plafonds zijn nu een hoeksteen van kantoorruimtes waar werkgevers het mentale welzijn op het werk willen verhogen. De dagen dat de HVAC-systemen van het gebouw werden verborgen met lelijke verlaagde plafonds zijn voorbij – nu worden ze opzettelijk blootgelegd en zelfs in bepaalde kleuren geschilderd om bij de sfeer van de ruimte te passen. Jij als werknemer krijgt hogere plafonds, een meer “tech” en een “creatief” gevoel. 

In sommige ruimtes vind je zelfs ‘dubbel hoge’ plafonds – dit zijn ruimtes waar opzettelijk gaten in het plafond zijn gemaakt tussen de verdiepingen om – je raadt het al – dubbele hoogte te creëren. Net als een interne trap, die ook deze opening in het plafond creëert, voegen dubbelhoge plafonds connectiviteit, natuurlijk licht en luchtstroming toe aan de ruimte. Je zult zien dat veel nieuwbouwgebouwen zich hierop richten als verkoopargument voor hun ruimte. 

Aanpassingen oude gebouwen

Buiten de nieuwbouw hebben we gezien dat veel oudere gebouwen hun plattegrond hebben aangepast aan hoge, zichtbare plafonds en in sommige gevallen open plafonds. De ooit zo begeerde kantoorruimte met krappe kantoorhokjes, verlaagde plafonds en een donkere, grotachtige sfeer is een relikwie uit het verleden aan het worden, en we verwachten niet dat het snel een comeback zal  maken. Maar gezien de terugkeer van de jaren ’90 mode – je weet maar nooit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden