Hafkamp opleidingen

Sustainable packaging als ecologische bedrijfskeuze

Geplaatst op

Wel eens gehoord van sustainable packaging? Het is heel slim om eens te verdiepen in dit fenomeen. Je kunt als bedrijf echt een steentje bijdragen. Dat leren ze je niet op de opleiding. Waarom eigenlijk niet? Dat is omdat deze ontwikkeling zo recent is. De academie loopt altijd een beetje achter, dat is onderdeel van hun functie. Je kunt pas reflecteren als iets gebeurd is. Daarom hebben we een blog geschreven. Gewoon een beetje voor de inspiratie. We nemen in deze blog met je door wat precies de dingen zijn die je als bedrijf kunt doen om een beetje ecologischer te handelen, met sustainable packaging in de hoofdrol. 

Wat kun je doen als je je bedrijf een ecologische twist wilt geven?

Het is mogelijk om allerlei zaken aan te wenden wanneer jij een ecologische twist wilt geven aan je bedrijf. Ten eerste willen we noemen de mogelijkheid om sustainable packaging te gebruiken voor je producten. Op deze manier hoef je je niet te wenden tot schadelijke stoffen zoals plastic. We hebben al een enorme plastic soep, die hoeft niet uitgebreid te worden. Met sustainable packaging wordt het mogelijk om gemakkelijk het plastic te vervangen. Dit materiaal is gemaakt van natuurlijke producten en is een soort biologisch afbreekbare plastic soort. Dat is pas een geweldige stap in de ecologische richting. 

Naast deze vorm van milieuvriendelijke verpakking is het ook mogelijk om bijvoorbeeld plastic bekers te weren uit je bedrijfskantine. Waarom niet gewoon gebruik maken van stenen mokken? Dat wil net zo goed. 

Zorg voor een goed binnenklimaat 

Het kiezen voor sustainable packaging is een kant van de medaille. Natuurlijk speelt er nog veel meer een rol. Een van de belangrijkste zaken is dat je je personeel onderbrengt in een goed binnenklimaat. Daar kun je zelf voor zorgen door te kiezen voor voldoende groen in het kantoor. Planten zuiveren de lucht en maken dat je op een gezonde wijze kan werken. Zo komt je personeel tot hun beste werk. Het kan ook erg helpen wanneer jij de ramen openzet zo nu en dan. Een ventilatiesysteem is ook erg goed. Dat scheelt een heleboel ziekteverzuim op de afdeling. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden