Hafkamp opleidingen

Waar kun je een pallet allemaal voor gebruiken?

Geplaatst op

Een pallet is zeer multifunctioneel inzetbaar. Deze houten alles kunners worden natuurlijk gebruikt binnen de industrie om producten op te vervoeren. Daarnaast is het een object dat we terugzien in industriële designs. We willen graag de verschillende toepassingen van dit ding met je doornemen. Kijk snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

De pallet als tertiaire verpakking

De pallet is wat wij noemen een tertiaire verpakking. De primaire verpakking van een product is bijvoorbeeld het blik of glas waar het product in zit. De secundaire verpakking is het bolletjesplastic rond de eerste verpakking en de tertiaire verpakking is dus de pallet waar het product en alles op vervoerd wordt in de vrachtwagen. Het is een allrounder zo´n pallet, waar je veel voordeel van kan hebben 

Pallet en design

Steeds meer ontwerpers hebben de pallet omarmd als onderdeel van hun werk, ze gebruiken hem als materiaal om hun ontwerpen te maken. Je ziet het ding steeds vaker terugkomen in design voor buiten, zoals tuinmeubelen of ook wel binnen, bijvoorbeeld dat een pallet gebruikt wordt om er een tafel van te maken. Zet er dan industriële wieltjes onder en je hebt direct een salontafel die verrijdbaar is! Tegenwoordig is de industriële stijl erg populair en pallets passen daar precies binnen.

Pallets in de tuin

We hebben zojuist al gezegd dat pallets ook gebruikt worden in de tuin om er een tuinset van te maken. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een verticale tuin te maken als je een balkon hebt en niet de beschikking over een grasmat. Maak dan een pallet aan de muur en daarin kun je lampen, et cetera kwijt. 

Wij vinden het erg leuk om jou met teksten te inspireren en je tips te geven zodat je gemakkelijker designs kan maken voor thuis of je bedrijf. Veel plezier met het lezen van de andere blogs op onze site en vang de inspiratie die je nodig hebt om lekker aan de slag te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden