Hafkamp opleidingen

Waarom een merknaam registreren?

Geplaatst op

Het belang van een merknaam registreren is nog niet voor iedereen duidelijk. Hoe zit dit nu eigenlijk en wat zijn de voordelen? In deze blog nemen we een aantal punten met je door die gaan over het merknaam registreren. Zo ben je snel op de hoogte over hoe jij zelf kunt profiteren hiervan. Zorg ervoor dat je goed beschermd bent omdat wanneer je op de markt opereert er altijd concurrenten zullen zijn die het goede wat jij probeert voor te brengen af te pakken of jou weg te concurreren. 

Hoe zit het met een merknaam registratie?

Het registreren van een merknaam is een zeer eenvoudig proces waar je bijzonder veel voordeel van kunt hebben. Je kunt online een registratie laten doen voor een bepaald gebied waar jouw producten op de markt gebracht worden. Wanneer je bijvoorbeeld in Nederland en Duitsland actief bent, dan is het slim om een registratie voor Europa te doen. Ben je in de hele wereld actief, dan is het mogelijk om voor de hele wereld een productregistratie te doen. Een registratie zorgt ervoor dat jouw naam, logo en het idee van jouw product of dienst, beschermd is zodat niemand anders er zomaar mee aan de haal kan gaan.

Hoe verschilt een merknaam registratie van een patent?

Wanneer we kijken naar een patent, dan is dit de beschrijving van de technische vinding die door het bedrijf gedaan is. Op deze manier willen ze graag de kennis beschermen zodat niet zomaar concurrenten deze kennis kunnen gebruiken in één van hun eigen producten. Een merknaam of een logo registratie gaat niet per se over kennis, maar meer over de vorm en de naam van het product. Wanneer je een gloednieuwe telefoon met innovatieve techniek op de markt brengt, dan is het handig om naast een merknaamregistratie ook een patent aan te vragen. Lees verder op onze site om nog meer interessante tips te ontdekken waar jij je voordeel mee kunt doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden