Hafkamp opleidingen

Waarom het slim is om een bv op te richten

Geplaatst op

Er zijn allerlei voordelen verbonden met het oprichten van een bv. In deze tekst willen we er graag meer over vertellen. Onze site is helemaal gericht op het informeren van onze lezers over alles wat met het zakenleven en opleidingen te maken heeft. Kennis over het oprichten van een bv is erg belangrijk omdat ondernemers er bijzonder veel voordelen van hebben. Ontdek hoe het in elkaar zit. Een online bv oprichten is de optie die veel mensen kiezen. 

De voordelen van het oprichten van een bv

Wanneer mensen beginnen met een eigen zaak dan kiezen ze vaak voor eenmanszaak. Toch is dit niet altijd de meest voordelige optie. Zeker niet wanneer je plannen hebt om je zaak snel te laten groeien. Een bv komt met vele voordelen, dan moet je denken aan: 

  • Je betaalt belasting over de winst, dit is veel voordeliger dan belasting over de inkomsten betalen, wat het geval is bij een eenmanszaak.
  • Met een bv kun je aandelen uitgeven en dus extern kapitaal aantrekken. Zo kan je bedrijf weer investeren en nog groter groeien. 
  • Bij een eenmanszaak vallen de persoon van de eigenaar en de zaak samen. Een bv is een rechtspersoon en staat in de plaats van de eigenaar. Dit heeft als voordeel dat het zakelijk en privévermogen gescheiden zijn. Dat is het geval van schulden door de bv, voordelig, dan kunnen schuldeisers niet aan je privévermogen zitten. 

Dit zijn bijzonder grote voordelen waar je als ondernemer van kan profiteren. 

Een professionele uitstraling 

Natuurlijk is het ook erg belangrijk om als bedrijf een professionele uitstraling te hebben, een bv zorg daar direct voor. Daarbij is het erg gemakkelijk om de verschillende professionele rollen in het bedrijf uiteen te zetten. Zo is de eigenaar dan bijvoorbeeld niet per se de algemeen directeur. 

Het oprichten van een bv is relatief voordelig en het is niet nodig om een groot startkapitaal te hebben. Wil je meer weten over het oprichten van een bv, dan raden wie er aan om eens te gaan kijken oprichtenbv.nl. 

Bedankt voor het lezen en wanneer je nog meer wilt weten, dan raden we je aan om ook onze andere blogs lezen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden