Hafkamp opleidingen

Zo heb je mooi de tijd om zelf letselschade specialist te worden

Geplaatst op

Elk voordeel kan een nadeel hebben, zoals dat andersom ook het geval is. Zo kan het zijn dat je door toedoen van iemand anders betrokken raakt bij een ongeval en je zomaar een periode in de lappenmand terecht komt. Terwijl de specialist in letselschade probeert een passende vergoeding voor je los te weken, kun je tijdens de revalidatie zelf ook prima een leuke opleiding oppakken. Bijvoorbeeld een opleiding om letselschadespecialist te worden.

Eindelijk de tijd voor een leuke opleiding

Je hebt nu immers de tijd om een opleiding te volgen die je leuk vindt. Want dat is toch de basis voor uiteindelijk een goede loopbaan als professional. Wat betreft letselschade kunnen we duidelijk zijn. Wil jij je hierin specialiseren dan is een opleiding gewoon nodig. Het is een heel leuk beroep, maar de gevraagde expertise is groot. Jij hebt niet voor niets zelf ook het thema letselschade uitbesteed aan een specialist op dit gebied. 

De tegenpartij dient overigens wel aansprakelijkheid te erkennen

Wat letselschade dan precies is? Er is sprake van letselschade wanneer jij door toedoen van een ander verwondingen of ander letsel hebt opgelopen en daardoor te maken krijgt met materiële en immateriële schade. Omdat een ander verantwoordelijk is, heb je doorgaans recht op een schadevergoeding. Dat is dus wat letselschade en een letselschadevergoeding inhouden. Zo simpel als we het hier neerzetten is het in de praktijk vaak niet. Zo geldt de voorwaarde dat de tegenpartij wel de aansprakelijkheid erkent. Er zitten dus nog best enige haken en ogen aan de afwikkeling van letselschade. Het maakt het werk in deze branche echter erg leuk en zeer uitdagend.

Moeilijk in een bedrag te vangen

Overigens is letselschade op te delen in materiële en immateriële letselschade. De materiële schade is vaak meteen in geld uit te drukken. Dat zijn bijvoorbeeld de kosten die je dient te maken om medische behandelingen te ondergaan of de kosten voor goederen die beschadigd geraakt zijn. De immateriële schade wordt ook wel eens de emotionele schade genoemd. Deze schade is veel minder gemakkelijk in een bedrag te vangen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden