Hafkamp opleidingen

Leuke opleiding voor bedrijfshulpverlener

Geplaatst op

Wanneer jij op je werk iets extra’s wilt doen en een goede bijdrage leveren aan de veiligheid op de werkvloer, dan is het mogelijk om een cursus hiervoor te doen. Je wordt dan bedrijfshulpverlener en kunt worden ingezet bij calamiteiten bijvoorbeeld het pand ontruimen.  Hier doe je een BHV-cursus voor. 

Een vca certificaat is wat je nodig hebt om te laten zien dat je goed inzicht hebt in de verschillende potentiële gevaren op de werkvloer. Dit is dus een aparte cursus die complementair is aan de BHV-cursus. We nemen in deze blog het een en ander met je door hierover, dus lees snel verder en doe je voordeel met informatie die je we je geven. 

Wat is een bedrijfshulpverlener?

Wanneer we kijken naar de functie van bedrijfshulpverlener, dan valt het direct op dat het een gewone werknemer is die een cursus gedaan heeft waar tijdens hij allerlei vaardigheden aangeleerd heeft gekregen die hij of zij in kan zetten tijdens een calamiteit op de werkvloer. Zo is het mogelijk dat het bedrijfshulpverlener eerste hulp geeft aan medewerkers die gewond zijn. Ook kunnen bedrijfshulpverleners ervoor zorgen dat een beginnende brand op een goede manier geblust wordt. Erg belangrijk dus dat je medewerkers hebt die deze skills hebben. Wanneer je een bedrijfshulpverlener wilt worden, is het goed om eens met je werkgever te overleggen. Als een werkgever meerdere werknemers in dienst heeft, is het de bedoeling dat hij of zij ook meerdere bedrijfshulpverleners aanstelt.

Waar kan ik een VCA cursus doen?

Wanneer je een VCA certificaat wilt halen is het nodig om een VCA cursus te doen. Het leuke van deze cursus is dat hij maar een dag duurt en deze kan op de werkvloer plaatsvinden. Zo leer je direct wat je in de concrete situatie van de werkvloer allemaal kunt doen om de veiligheid te bevorderen. Daarnaast is het ook zo dat de cursus op verschillende locaties in Nederland gevolgd kan worden. 

Vind je het leuk om je informatieve blogs te lezen over opleidingen en zakelijkheden, dan is het leuk om de andere blogs op onze site ook even te bekijken wat daarin geven we je ook allerlei leuke informatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees meer over opleidingskeuzes en ondernemen. We besteden er aandacht aan in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hafkampopleidingen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden